Route

Bereikbaarheid Andrieskerk

Door wegwerkzaamheden is de kerk tot half oktober met de auto nog moeilijker bereikbaar dan voorheen omdat nu ook het kruispunt van de Buitenveldertselaan met de A.J. Ernststraat dicht gaat voor autoverkeer.  Voor voetgangers, fietsers en met openbaar vervoer blijft de kerk goed bereikbaar.

  • Kom je per auto uit het oosten dan kun je parkeren langs de A.J. Ernststraat (te bereiken vanaf de Europaboulevard) of bij winkelcentrum Groot Gelderlandplein.
  • Kom je uit het westen dan kun je parkeren op Groot Essenburg of Cannenburg of de winkelstrip achter de kerk (te bereiken vanaf de Van der Boechorststraat, na de eerste 20 meter van de A.J. Ernststraat ga je rechtsaf Oldenaller in, aan het eind linksaf = Cannenburg).

Betaald parkeren geldt voor ma t/m vr 9.00-19.00 uur.

Kom je uit noord of zuid: kies dan voor oost of west.

Openbaar vervoer: bereikbaar met buslijnen 62 en 199 (GVB), tramlijn 5 (richting Amstelveen Binnenhof, vanaf Westergasfabriek via station Zuid/WTC) Uitstaphalte: Arent Janszoon Ernststraat. De kerk ligt op ca. 10 minuten lopen vanaf NS- en Metrostation Zuid. Vanuit Haarlem bovendien bereikbaar met bus 346, uitstaphalte Vrije Universiteit / Boelelaan.

Met de auto: de kerk ligt aan de zuidkant van Amsterdam (stadsdeel Buitenveldert), aan het kruispunt van de Buitenveldertselaan en de A.J.Ernststraat. Op zaterdag en zondag en op werkdagen na 19.00 uur is het parkeren in de omgeving van de Andrieskerk op veel plekken gratis en onbeperkt van tijdsduur. Op werkdagen is parkeren achter de Andrieskerk bij de winkelstrip gratis voor max. 1 uur. Verder is parkeren in de omgeving van de Andrieskerk betaald en kan slechts voor max. 3 uur (dit kun je ook niet verlengen bij een andere parkeermeter in de omgeving). In de parkeergarage van Winkelcentrum Groot Gelderlandplein op de A.J. Ernststraat (kleine 10 minuten lopen vanaf de kerk) is ook langer parkeren mogelijk, zie https://www.parkeren-amsterdam.com/parkeergarage-gelderlandplein.

Via deze link vindt u een kaart met de locatie van de A.J. Ernstraat in Amsterdam. Aan de linkerkant van het scherm vindt u de mogelijkheid om in- of uit te zoomen. Tevens kunt u uw route naar de kerk plannen.