Religieuze opvoeding

Graag ondersteunt de Andrieskerk ouders bij de religieuze opvoeding van hun kinderen.
– Al voor de geboorte kunnen ouders contact opnemen met een geestelijke voor een vrijblijvend oriënterend gesprek over de doop. Kinderen kunnen tot hun veertiende jaar worden gedoopt.
– Voor kinderen vanaf drie à vier jaar zijn er een aantal malen per jaar vieringen rond de grote jaarfeesten, zie hiervoor het tabblad “activiteiten”.
– Vanaf zeven jaar mogen de kinderen deelnemen aan de zondagsdienst voor kinderen. Deze kinderdienst wordt eenmaal per twee weken gehouden van 10.00-10.15 uur, de data vindt u onder tabblad “activiteiten” onder ‘Voor de kinderen’. Nieuwe kinderen zijn welkom op de zondag van eerste Advent. Elk jaar in november is er een informatieavond over de kinderdienst voor nieuwe ouders. Wilt u op een ander moment van het jaar instappen met uw kind(eren), neemt u dan contact op met Marianne de Nooij (zie onder).
– De godsdienstles voor kinderen van zeven tot twaalf jaar heeft vorm gekregen in het verhaal voor het hele gezin, dat voorafgaand aan elke kinderdienst om 9.30 uur wordt verteld.
– Vanaf de leeftijd van twaalf jaar zijn er de maandelijkse godsdienstlessen, die de kinderen voorbereiden op de jeugdwijding: een feestelijke dienst in de Paastijd, waarin het kind rond zijn veertiende jaar de kindertijd achter zich laat en een zegen ontvangt voor de groei naar volwassenheid.
– Voor ouders zijn er regelmatig thema-avonden, sprookjesavonden, lezingen en cursussen over religieuze opvoeding. U vindt ze onder tabblad “activiteiten”.

Wilt u met uw kind(eren) deelnemen aan de kinderdienst of de godsdienstlessen, neemt u dan contact op met Marianne de Nooij, tel. 020-4414949 of via het e-mail adres van de gemeente Amsterdam: e-mail

Filmmaker Wout Boekeloo maakte een interview (duur: 22 minuten) met Marianne de Nooij, waarin zij vanuit haar beroep als geestelijke, maar ook als moeder vertelt waar het voor haar op aan komt in religieuze opvoeding.