Exposities

Regelmatig is in ons gebouw een tentoonstelling te zien. We laten beeldend werk zien van leden en belangstellenden, of van mensen die op een andere wijze een binding hebben, of zoeken met onze kerk. De exposities in De Andrieskerk zijn rond de Mensenwijdingsdienst vrij te bezoeken.

Nu te zien

IMG_3043IMG_3034

Otilia Broekers exposeert van Michaël tot Advent schilderijen in acryl en olieverf op paneel en doek, met een gevarieerde uitstraling, onder de intrigerende titel ‘Offer anders’. Er is ook een serie over de sacramenten bij. Deze serie nodigt uit om na te denken over offerandes en anders offeren.

Archief

Gerard van Hulzen (19 augustus t/m 28 september): een nieuwe selectie uit zijn werk. Oorspronkelijk opgeleid aan de VPA in Zeist, uit welke periode de schilderingen dateren, ontwikkelde hij zich later vooral tot beeldhouwer. Gerard van Hulzen (1946 – 2015) maakte in de loop der jaren honderden kunstwerken geïnspireerd door de natuur en de omgeving van zijn atelier in het Fort aan de Drecht.

IMG_2845

Wim Missel (19 juli tot 19 augustus 2018): schilderijen van onderwerpen uit zijn dagelijkse omgeving.

Elisabeth van Cruysen (22 juni tot 19 juli): schilderijen over het Onze Vader, en over cultuurperioden in de geschiedenis, in regenboogkleuren.

'Maar verlos ons van het boze'

‘Maar verlos ons van het boze’ Elisabeth van Cruijsen

Lydia Bakker (25 mei tot vrijdag 22 juni): schilderijen en tekeningen van kinderen, landschappen en bloemen. Ook naar bestaande kunstwerken, zoals ‘De tuin’ van Jacobus van Looy.

Petra Rosenberg (1 april tot 25 mei): houten beelden en kleurrijke schilderijen. Klank & kleur.

Lisa Hartog (4 maart tot 1 april): haar thema tijdens de Lijdenstijd was eenzaamheid en verbinding, overgave en opstanding.