Exposities

Regelmatig is in ons gebouw een tentoonstelling te zien. We laten beeldend werk zien van leden en belangstellenden, of van mensen die op een andere wijze een binding hebben, of zoeken met onze kerk. De exposities in De Andrieskerk zijn rond de Mensenwijdingsdienst vrij te bezoeken.

IMG_2845

Nu te zien
Nog tot eind september is een nieuwe selectie uit het beeldend werk van Gerard van Hulzen (1946 – 2015) te zien. Oorspronkelijk opgeleid aan de VPA in Zeist, uit welke periode de schilderingen dateren, ontwikkelde hij zich later vooral tot beeldhouwer. Gerard maakte in de loop der jaren honderden kunstwerken ge├»nspireerd door de natuur en de omgeving van zijn atelier in het Fort aan de Drecht. Na zijn overlijden op 17 augustus 2015 volgde een eerste overzichtstentoonstelling in de Andrieskerk.

Archief
Wim Missel (19 juli tot 19 augustus 2018): schilderijen van onderwerpen uit zijn dagelijkse omgeving.

Elisabeth van Cruysen (22 juni tot 19 juli): schilderijen over het Onze Vader, en over cultuurperioden in de geschiedenis, in regenboogkleuren.

'Maar verlos ons van het boze'

‘Maar verlos ons van het boze’ Elisabeth van Cruijsen

Lydia Bakker (25 mei tot vrijdag 22 juni): schilderijen en tekeningen van kinderen, landschappen en bloemen. Ook naar bestaande kunstwerken, zoals ‘De tuin’ van Jacobus van Looy.

Petra Rosenberg (1 april tot 25 mei): houten beelden en kleurrijke schilderijen. Klank & kleur.

Lisa Hartog (4 maart tot 1 april): haar thema tijdens de Lijdenstijd was eenzaamheid en verbinding, overgave en opstanding.