Exposities

Regelmatig is in ons gebouw een tentoonstelling te zien. We laten beeldend werk zien van leden en belangstellenden, of van mensen die op een andere wijze een binding hebben, of zoeken met onze kerk. De exposities in De Andrieskerk zijn rond de Mensenwijdingsdienst vrij te bezoeken.

Nu te zien

Schilderij Loes Arents_1

Loes Arents exposeert acrylverfschilderijen, soms vermengd met pastel, en enkele tekeningen. De onderwerpen zijn religieus of spiritueel, en symbolisch. Zelf zegt ze hierover: “Licht en kleur zijn heel belangrijk in mijn leven. De betekenis van mijn naam Loes is licht. Ik zie uit naar jullie bevindingen.”

Archief

Otilia Broekers (28 september t/m 30 november) exposeerde schilderijen in acryl en olieverf op paneel en doek, onder de intrigerende titel ‘Offer anders’. Er was ook een serie over de sacramenten in de Christengemeenschap bij.

IMG_3034

Gerard van Hulzen (19 augustus t/m 28 september): een nieuwe selectie uit zijn werk. Oorspronkelijk opgeleid aan de VPA in Zeist, uit welke periode de schilderingen dateren, ontwikkelde hij zich later tot beeldhouwer. Gerard van Hulzen (1946 – 2015) maakte in de loop der jaren honderden kunstwerken geïnspireerd door de natuur en de omgeving van zijn atelier in het Fort aan de Drecht.

Wim Missel (19 juli tot 19 augustus 2018): schilderijen van onderwerpen uit zijn dagelijkse omgeving.

Elisabeth van Cruysen (22 juni tot 19 juli): schilderijen over het Onze Vader, en over cultuurperioden in de geschiedenis, in regenboogkleuren.

'Maar verlos ons van het boze'

‘Maar verlos ons van het boze’ Elisabeth van Cruijsen

Lydia Bakker (25 mei tot vrijdag 22 juni): schilderijen en tekeningen van kinderen, landschappen en bloemen. Ook naar bestaande kunstwerken, zoals ‘De tuin’ van Jacobus van Looy.

Petra Rosenberg (1 april tot 25 mei): houten beelden en kleurrijke schilderijen. Klank & kleur.

Lisa Hartog (4 maart tot 1 april): haar thema tijdens deze Lijdenstijd was eenzaamheid en verbinding, overgave en opstanding.